Η Μαδρίτη ειδοποίησε τις γαλλικές αρχές σχετικά με ένα ύποπτο όχημα

Η ισπανική αστυνομία ειδοποίησε σήμερα τις γαλλικές αρχές για ένα ύποπτο όχημα, διαβιβάζοντας τα χαρακτηριστικά ενός λευκού αυτοκινήτου τύπου Kangoo, στο πλαίσιο της έρευνας για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βαρκελώνη και το Καμπρίλς, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια αστυνομική πηγή από τη Γαλλία.

«Οι Ισπανοί ερευνητές έστειλαν στις γαλλικές αρχές την περιγραφή αυτού του οχήματος που συνδέεται με τις επιθέσεις», οι οποίες στοίχισαν την ζωή σε 14 ανθρώπους και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον 100, σύμφωνα με αυτήν την πηγή που επιβεβαίωσε μια πληροφορία της γαλλικής εφημερίδας Le Parisien. Το όχημα ενδεχομένως διέσχισε τα σύνορα Γαλλίας- Ισπανίας.

Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien έγραψε στον ιστότοπό της ότι το Kangoo είναι ένα από τα τρία οχήματα που ενοικίασαν οι δράστες, ωστόσο δεν έχει προς το παρόν εντοπιστεί και ενδέχεται να έχει μεταφερθεί στη Γαλλία.

Τέσσερις συλλήψεις

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 4 ανθρώπων σε σχέση με τις επιθέσεις- τριών Μαροκινών και ενός υπηκόου από τον ισπανικό θύλακα Μελίγια στη Βόρεια Αφρική, σύμφωνα με τον Τραπέρο. Είναι μεταξύ 21 και 34 ετών.

Οι αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για επιπλέον 4 υπόπτους σε σχέση με τις δύο επιθέσεις, όπως έγινε γνωστό από μια δικαστική πηγή, που δεν έδωσε τα ονόματά τους.

Η εφημερίδα La Vanguardia, επικαλούμενη εσωτερικό έγγραφο από τις αρχές, έγραψε ότι οι 4 που καταζητούνται είναι όλοι τους μαροκινής καταγωγής και ηλικίας μεταξύ 17 και 24 ετών. Ισπανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι τρεις εκ των τεσσάρων σκοτώθηκαν στο Καμπρίλς.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

πηγή