Η καταιγίδα Νέιτ μετατράπηκε σε τυφώνα και απειλεί πολλές πολιτείες των ΗΠΑ (εικόνες – video)

  • Σε τυφώνα μετατράπηκε η τροπική καταιγίδα Νέιτ
  • Απειλεί Νέα Ορλεάνη, Αλαμπάμα, Φλόριντα, Λουιζιάνα και Μισισίπι
  • Πολλές πολιτείες των ΗΠΑ κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης 
  • Κινείται με 33 χλμ την ώρα και απειλεί με πολλές καταστροφές
  • Οι αρχές δήλωσαν πως κινείται γρήγορα και είναι επικίνδυνος 

 

Η τροπική καταιγίδα Νέιτ δυνάμωσε το βράδυ της Παρασκευής και μετατράπηκε σε τυφώνα. Ο δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης έδωσε διαταγή για εκκένωση ορισμένων περιοχών ενώ ταυτόχρονα δόθηκε υποχρεωτική απαγόρευση της κυκλοφορίας.

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολλές πολιτείες των ΗΠΑ

Πολλές πολιτείες των ΗΠΑ όπως η Αλαμπάμα, η Λουιζιάνα, η Φλόριντα και το Μισισίπι δήλωσαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος της Ορλεάνης είπε πως τα απαγορευτικά θα ισχύουν από το Σάββατο μέχρι την Κυριακή το πρωί.

Μέχρι στιγμής ο τυφώνας Νέιτ άφησε πίσω του 22 νεκρούς στην κεντρική Αμερική. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων ο Νέιτ υπολογίζεται να ρίξει πολύ νερό και οι αρχές φοβούνται ότι θα υπάρχουν πολλά προβλήματα με τις πλημμύρες.

Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής ο Νέιτ κινούνταν με ταχύτητα 33 χλμ την ώρα και βρισκόταν στο Μεξικό. Όλα έδειχναν πως θα έφτανε στις πολιτείες των ΗΠΑ αργά το βράσυ του Σαββάτου.

Επικίνδυνος και γρήγορος ο τυφώνας σύμφωνα με τις αρχές 

Η Πολιτεία του Μισισίπι δήλωσε πως βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης διότι λόγω των ισχυρών ανέμων θα καταστραφούν πολλά σπίτια ενώ το νερό θα πλημμυρίσει όλη την πολιτεία.

Οι αρχές δήλωσαν πως θα ανοίξουν 11 καταφύγια για τον κόσμο και πως διασώστες θα μετακινούν τους ανθρώπους που δεν μπορούν σε αυτά τα καταφύγια. Τέλος τόνισαν πως είναι ένας τυφώνας που κινείται πολύ γρήγορα.

πηγή