«Η Ελλάδα εκπλήσσει με τις οικονομικές της επιδόσεις, ξεπερνώντας τις προσδοκίες»

«Η Ελλάδα ξεπέρασε τόσο πολύ τους αναπτυξιακούς της στόχους, ώστε περίπου το 1/3 του πληθυσμού θα πάρει ένα χριστουγεννιάτικο δώρο», αναφέρει η οικονομική ιστοσελίδα Finanzen100, του ομίλου FOCUS, σημειώνοντας, ότι «θα δώσει “κοινωνικό μέρισμα” ύψους 720 εκατ. ευρώ στους πολίτες της, στα μέσα Δεκεμβρίου. Εκτός τούτου, οι συνταξιούχοι θα λάβουν συνολικά 315 εκατ. ευρώ και ο κρατικός πάροχος ενέργειας ΔΕΗ, 360 εκατ. ευρώ, ώστε να αποκλειστεί η αύξηση των τιμολογίων το επόμενο έτος».

Δείτε επίσης: Ποιοι και πώς δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα: Δείτε αναλυτικά τα ποσά

«Τούτο καθίσταται δυνατό» συνεχίζει το δημοσίευμα, «λόγω των καλών οικονομικών επιδόσεων της χώρας. Η Ελλάδα ξεπέρασε σημαντικά τους στόχους του προϋπολογισμού της φέτος. Επεδίωκε ένα πλεόνασμα 1,75% για φέτος, αλλά σύμφωνα με τις προγνώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής/Κομισιόν, θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και το 2%».

Δείτε επίσης: Tσίπρας: Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου θα μοιραστεί μέρισμα 1,4 δισ. ευρώ σε 4 εκατ. πολίτες (video)

«Η Ελλάδα εκπλήσσει με τις οικονομικές της επιδόσεις. Είναι η δεύτερη συνεχής χρονιά κατά την οποία η Ελλάδα δίνει “κοινωνικό μέρισμα”», όπως τονίζει.

Σημειώνει μάλιστα, ότι «σε αντίθεση με πέρυσι, το μέρισμα αυτό συμφωνήθηκε με την Κομισιόν» και ότι «η υπερχρεωμένη χώρα είναι μια από τις 29 χώρες στον κόσμο, που θα καταφέρουν να έχουν πλεόνασμα. Το σκληρό πρόγραμμα λιτότητας την πιέζει βέβαια γι΄ αυτό, αλλά η χώρα ξεπερνά πλέον συνεχώς τις προσδοκίες».

Δείτε επίσης: Κομισιόν: Η εξαγγελία Τσίπρα για το μέρισμα δεν βρίσκεται σε αντίθεση με το πρόγραμμα

Η οικονομική ιστοσελίδα Finanzen100 του ομίλου FOCUS υπενθυμίζει επίσης, ότι «μόλις την Παρασκευή, η Κομισιόν δημοσίευσε μια έκθεση, σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες θεωρούνται ικανοί να επιτύχουν το επόμενο έτος πρωτογενές πλεόνασμα 3,9%».

Δείτε επίσης: Έπαινοι Κομισιόν για τις μεταρρυθμιστικές κινήσεις της Ελλάδας με έκθεση 180 σελίδων

Τέλος, το δημοσίευμα, αναφερόμενο στην επιμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) να γίνει ελάφρυνση του χρέους, σημειώνει ότι «πλεόνασμα 3,5% δεν έχει επιτύχει συνεχώς καμιά χώρα στον κόσμο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

πηγή