Η απίστευτη ιστορία της… χειρότερης σκιέρ που κατόρθωσε να πάρει μέρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς (video)

Η Elizabeth Swaney εκπροσώπησε την Ουγγαρία στο σκι στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ κάνοντας την πιο απλή – ή τη χειρότερη για άλλους – εμφάνισή της αφού αυτή δεν περιελάμβανε ούτε… μισή φιγούρα, ούτε ένα άλμα.

Φυσικά οι κριτές έμειναν άφωνοι με την επίδοσή της, ωστόσο πολύς κόσμος βρήκε στο πρόσωπό της μια νέα ηρωίδα που απέδειξε ότι οποιοσδήποτε μπορεί να πραγματοποιήσει το όνειρό του αρκεί να κάνει τα σωστά βήματα για να το πετύχει.

Η Swaney εκμεταλλεύτηκε το γεγονός της έλλειψης γυναικών σκιέρ και κατάφερε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πώς; Η πρόκριση στους Ολυμπιακούς απαιτεί την επίτευξη ενός ορισμένου αριθμού τερματισμών στο Παγκόσμιο Κύπελλο και η Swaney εξασφάλισε 13 από αυτούς, απλώς δίνοντας το παρών και λαμβάνοντας μέρος σε αγώνες όπου υπήρχαν λιγότεροι από 30 αθλητές.

Ωστόσο η Swaney ίσως και να είναι η τελευταία που κατόρθωσε να συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες με αυτά τα τρικς, καθώς ο κριτής του οργανισμού FIS ανέφερε πως προβλέπονται αλλαγές στον τρόπο πρόκρισης των αθλητών.

πηγή