Η ΑΕΚ για την καταγγελία του Ολυμπιακού: «Ούτε ρουφιάνοι, ούτε Μπατράνηδες»

Αιχμηρή ήταν η απάντηση της ΑΕΚ στην επίσημη καταγγελία του Ολυμπιακού στη Super League για την αφαίρεση βαθμών από την Ένωση για τα όσα έγιναν πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ.

Δείτε επίσης: Ο Ολυμπιακός ζητά αφαίρεση βαθμών από την ΑΕΚ για το ματς με τον ΠΑΟΚ

Η Ένωση αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν θα γίνουν ούτε ρουφιάνοι, ούτε κουκουλοφόροι Μπατράνηδες και επισημαίνει πως δεν θα καταγγείλει τον Ολυμπιακό στην UEFA ζητώντας την αποβολή του από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, παρόλο που μπορεί να το κάνει.

Όπως αναφέρουν στην ΑΕΚ: «Τώρα που βλέπουν ότι δεν μπορούν αγωνιστικά να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, έχουν επιδοθεί στις καταγγελίες για αφαιρέσεις βαθμών. Καταγγελίες παντελώς αστήρικτες νομικά, που προδίδουν τον πανικό τους. Παρ’ όλα αυτά εμείς ούτε ρουφιάνοι θα γίνουμε, ούτε κουκουλοφόροι Μπατράνηδες!

Έχουμε κάθε έννομο συμφέρον, μετά την πρόσφατη δικαστική εξέλιξη και τις παραπομπές σε δίκη, να προβούμε σε καταγγελία του Ολυμπιακού στην UEFA ζητώντας την αποβολή του από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως έχει συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν με ελληνικές και ξένες ομάδες. Δεν θα το κάνουμε! Η δική μας υπερηφάνεια και ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το ποδόσφαιρο μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου δεν συνάδει με ταπεινές μεθοδεύσεις και τακτικές».

Τι είναι οι Μπατράνηδες;

Η λέξη «Μπατράνηδες» προέρχεται από τον Μπατράνη, ο οποίος ήταν ένας από τους διαβόητους χαφιέδες που έδρασε στις συνοικίες του Πειραιά και κυρίως στην Κοκκινιά την περίοδο της γερμανικής Κατοχής. Ο Μπατράνης κατέδιδε Έλληνες και δρούσε υπό την προστασία των Γερμανών. 

Όπως αναφέρεται σε ντοκιμαντέρ για το Μπλόκο της Κοκκινιάς: «Ο γνωστός χαφιές της Κοκκινιάς, Μπατράνης, διακρίνει μέσα στο πλήθος το λοχαγό του ΕΛΑΣ Αποστόλη Χατζηβασιλείου και με ειρωνεία τον χαιρετά «τα σέβη μου λοχαγέ» και δίνει το σύνθημα. Αφού με την ξιφολόγχη του βγάζουν το μάτι και του σχίζουν τα μάγουλα, τον περιφέρουν ανάμεσα στο πλήθος ζητώντας του να προδώσει. Η απάντηση του ΕΛΑΣίτη λοχαγού ήταν «Ψηλά το κεφάλι, μη φοβάστε. Δεν πρόκειται να προδώσω κανέναν». Σέρνεται για να κρεμαστεί αναίσθητος. Λίγο πριν το τέλος του ψέλλισε. «ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗ»!!!».

Καραπαπάς: Στην ΑΕΚ ξέρουν από χαφιέδες

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, απάντησε σχολιάζοντας πως «στην ΑΕΚ ξέρουν από χαφιέδες».

«Δε θα απαντήσουμε στις γελοιότητες της ΑΕΚ. Αν θέλουν να βλέπουν χαφιέδες ας κοιταχτούν στον καθρέφτη όσοι έτρεχαν να κάνουν παράσταση στα δικαστήρια κατά του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και όσοι έβαζαν κάποιους γραφικούς να μηνύουν τον Περέιρα και τον Κασάμι! Όσο για την αναφορά τους στον Μπατράνη, ένα διαβόητο χαφιέ της Κοκκινιάς, κι αυτό θα το ξέρουν καλύτερα στην ΑΕΚ, μπορεί να ήταν και φίλος τους ο συγκεκριμένος. Και η Κοκκινιά ξέρει καλά και την ιστορία για το «μπλόκο» αλλά και για το βίο και την πολιτεία όσων μεγάλωσαν σε αυτή τη γειτονιά… Γι’ αυτό μην ανοίγεστε…» έγραψε ο Κώστας Καραπαπάς στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook.

πηγή