Ηλεκτρονικά «ραβασάκια» για οφειλές προς την εφορία

  • H Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων απέστειλε email με τα οποία τους ενημερώνει ότι θα πρέπει εντός 15 ημερών να προχωρήσουν  στην εξόφληση του ή το ρύθμισή του με δόσεις
  • Καθημερινά εκδίδονται περίπου 5.000 κατασχετήρια

Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για να πιέσει όσους χρωστούν προς την εφορία να περάσουν από το δημόσιο ταμείο για να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους τους.

Με βάση τα στοιχεία των οφειλετών της 18ης Αυγούστου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων απέστειλε ηλεκτρονικά μέσω email των οφειλετών, όπως αυτοί τα έχουν δηλώσει στο taxisnet, με τα οποία τους πληροφορούν ότι υπάρχει ποσό ληξιπρόθεσμης οφειλής στο όνομά τους καθώς και ότι εντός 15 ημερών από τη λήψη του μηνύματος θα πρέπει να προχωρήσουν  στην εξόφληση του ή το ρύθμισή του με δόσεις.

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως σημειώνεται στο μήνυμα, ο προϊστάμενος της εφορίας διατηρεί το δικαίωμα να προχωρήσει σε λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, όπως είναι οι κατασχέσεις στα χέρια του οφειλέτη και στα χέρια τρίτων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το «αγαπημένο» μέτρο αναγκαστικής είσπραξης που λαμβάνει η εφορία είναι η έκδοση κατασχετηρίων για τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών του οφειλέτη.

Καθημερινά εκδίδονται περίπου 5.000 κατασχετήρια αυτού του είδους. Υπενθυμίζεται, όμως, ότι ισχύει ακατάσχετο όριο 1.250 ευρώ για έναν λογαριασμό καθώς και 1.000 ευρώ για μισθούς και συντάξεις.

Η νέα κινητοποίηση της εφορίας προκλήθηκε από το γεγονός ότι ένας στους τρεις φορολογούμενους δεν πλήρωσε εμπρόθεσμα την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων με αποτέλεσμα να ανοίξει τρύπα στα κρατικά έσοδα τον Ιούλιο.

Πηγή: capital.gr

πηγή