Εύσημα Ρέγκλινγκ στην ελληνική κυβέρνηση: Η Ελλάδα υπερέβη τον στόχο της

  • Ικανοποίηση από τον επικεφαλής του ESM
  • «Η Ελλάδα υπερέβη τον στόχο που της είχε τεθεί από το πρόγραμμα, και αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας»

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ για τις προσπάθειες που κατέβαλε η ελληνική κυβέρνηση για να διευθετήσει τις καθυστερημένες πληρωμές του κράτους.

Δείτε επίσης: Ο ESM ενέκρινε την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκ. ευρώ

«Η μείωση του ύψους των καθυστερούμενων οφειλών τους τελευταίους μήνες σημαίνει ότι η Ελλάδα υπερέβη τον στόχο που της είχε τεθεί από το πρόγραμμα, και αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας», τόνισε σε γραπτή του δήλωση ο κ. Ρέγκλινγκ.

Εγκώμιο και από τον Πιέρ Μοσκοβισί

Ακόμη, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, σχολιάζοντας την απόφαση του ΕSM να καταβάλει στην Ελλάδα την υποδόση των 800 εκατ. ευρώ με δάνειο, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της».

Δείτε επίσης: «H Ελλάδα εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της», τονίζει ο Μοσκοβισί

Υπενθυμίζεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ενέκρινε την Πέμπτη εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκ. για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

Δείτε επίσης: Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές άνοιξαν τον δρόμο για την εκταμίευση των 800 εκ. ευρώ

Πρόκειται για το υπόλοιπο ποσό της τρίτης δόσης του προγράμματος του ESM που εγκρίθηκε στις 7 Ιουλίου 2017, συνολικού ύψους 8,5 δισ..

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ESM, η αποδέσμευση των εν λόγω κεφαλαίων έρχεται σε συνέχεια της θετικής εισήγησης από τους θεσμούς σε ό,τι αφορά την εκκαθάριση από την ελληνική κυβέρνηση προηγούμενων ληξιπρόθεσμων οφειλών. Όπως σημειώνεται, το εν λόγω ποσό θα εκταμιευθεί σε ειδικό λογαριασμό για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

πηγή