Επικεφαλής Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων: Δύο δισ. ευρώ η χρηματοδότηση για την Ελλάδα το 2017

Το ποσό-ρεκόρ των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ θα φτάσει η χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στη διάρκεια του 2017 όπως τόνισε ο επικεφαλής, Βέρνερ Χόιερ, κατά τα εγκαίνια των νέων Γραφείων της Τράπεζας στην Αθήνα που λειτουργούν με μια διευρυμένη δανειοδοτική και συμβουλευτική ομάδα.

Ακόμα σημείωσε πως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) ήταν στην Ελλάδα πριν την κρίση, παρέμεινε και στήριξε τη χώρα στη διάρκεια της κρίσης και παραμένει και ενισχύει την παρουσία της και μετά την κρίση. Την ίδια ώρα, έδωσε επίσης έμφαση στο γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης αναφορικά με το ύψος των επενδύσεων που υλοποιούνται μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) σε σχέση με το μέγεθος της ελληνικής οικονομίας», μιλώντας για «μια αξιοσημείωτη επίδοση σε μια οικονομία όπου οι επενδύσεις υπήρξαν τόσο περιορισμένες, για τόσο μεγάλο διάστημα».

Ο Βέρνερ Χόιερ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υπογραφή της σημαντικής χρηματοδοτικής συμφωνίας που έγινε νωρίτερα σήμερα με την Τράπεζα Πειραιώς για την χρηματοδότηση επενδύσεων 700 εκατ. ευρώ από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Επισήμανε γενικότερα ότι η στήριξη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκεται στο επίκεντρο των εργασιών του ομίλου της ΕΤΕπ στην Ελλάδα.

Τσακαλώτος:  Το άνοιγμα της ΕΤΕπ στην Ελλάδα ξεπερνά τα 17 δισ. ευρώ

Από την πλευρά του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, απευθύνοντας χαιρετισμό στη διάρκεια της εκδήλωσης επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι η ΕΤΕπ στη χώρα μας δεν πέτυχε απλά να διευρύνει τους συνολικούς χρηματοδοτικούς πόρους που διαθέτει, αλλά προχώρησε και σε εμβάθυνση των τομέων που χρηματοδοτεί προσθέτοντας τομείς νέων όπως η Παιδεία, η Υγεία, αστικές αναπλάσεις κλπ.

Ακόμα, πρόσθεσε πως η ΕΤΕπ μπορεί να παίξει ένα ουσιαστικό ρόλο στο διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη διεύρυνση της ευρωζώνης.

Εκτίμησε γενικότερα ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι το συνολικό άνοιγμα της ΕΤΕπ στην Ελλάδα διαχρονικά ξεπερνά τα 17 δισ. ευρώ και τόνισε ότι η λειτουργία των νέων Γραφείων θα συμβάλει ουσιαστικά στην επιλογή των καλύτερων δυνατών χρηματοδοτήσεων για την Ελλάδα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

πηγή