Επίθεση στα γραφεία του «Έθνους» και της «24 Media» (εικόνες – video)

  • Περίπου 10 άτομα, με κράνη και βαριοπούλες, επιτέθηκαν με πέτρες στα γραφεία, έσπασαν αυτοκίνητα, πέταξαν κόκκινη μπογιά και έγραψαν με σπρέι στους τοίχους
  • Επίθεση δέχθηκε και ο δημοσιογράφος, Μένιος Σακελλαρόπουλος
  • Τα πολιτικά κόμματα καταδίκασαν την επίθεση

Άγνωστοι επιτέθηκαν στα γραφεία του «Έθνους» και της «24 Media», στη Λεωφόρο Συγγρού.

Περίπου 10 άτομα, με κράνη και βαριοπούλες, βγήκαν από την μηχανοκίνητη πορεία που πήγαινε στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», για το ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ και επιτέθηκαν με πέτρες στα γραφεία, έσπασαν αυτοκίνητα, πέταξαν κόκκινη μπογιά και έγραψαν με σπρέι στους τοίχους.

Εκείνη τη στιγμή, έξω από τα γραφεία του «Έθνους» βρισκόταν ο δημοσιογράφος, Μένιος Σακελλαρόπουλος, ο οποίος δέχθηκε επίθεση.

Τα πολιτικά κόμματα καταδίκασαν την επίθεση

Με ανακοινώσεις τους, τα πολιτικά κόμματα καταδίκασαν την επίθεση.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την τραμπούκικη επίθεση από αγνώστους στα γραφεία του Έθνους και της 24 media. Τέτοιες πρακτικές εκφοβισμού του δημοσιογραφικού κόσμου μας βρίσκουν όλους απέναντι».

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον απερίφραστο τρόπο την επίθεση που δέχθηκαν τα γραφεία της “24 Media” και η εφημερίδα “Έθνος”. Αναμένουμε από τις αρχές να πράξουν το αυτονόητο καθήκον τους, προκειμένου οι υπαίτιοι να λογοδοτήσουν το ταχύτερον δυνατόν στη Δικαιοσύνη».

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

«Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη επίθεση κουκουλοφόρων κατά των γραφείων της εφημερίδας Έθνος και των ιστοσελίδων του ομίλου 24media. Τίποτα δεν μπορεί να εκφοβίσει την λειτουργία του Τύπου. Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να εντοπίσουν τους δράστες».

Η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ:

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τραμπούκικη επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας «Έθνος» και «24 media». Μέθοδοι τρομοκράτησης των δημοσιογράφων είναι απαράδεκτες και προφανώς οι αυτουργοί θα πρέπει να λογοδοτήσουν».

πηγή