Εκδόθηκε το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κατά του Πουτσδεμόν

  • Απορρίφθηκε το αίτημα του καταλανού πολιτικού να καταθέσει μέσω βιντεοδιάσκεψης
  • “Θα συνεργαστώ με τις δικαστικές Αρχές”, λέει ο Πουτσδεμόν σε συνέντευξή του στο RTBF
  • Ο καθαιρεθείς πολιτικός θέλει να θέσει υποψηφιότητα για τις εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου

Μετά από “κυοφορία” σχεδόν εικοσιτεσσάρων ωρών, εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εις βάρος του καθαιρεθέντος προέδρου της Καταλονίας, Κάρλες Πουτσδεμόν, που βρίσκεται στο Βέλγιο, από την ισπανίδα δικαστή, Κάρμελ Λαμέλα, ως αναμενόταν.

Δείτε επίσης: Σήμερα εκδίδεται το ένταλμα σύλληψης κατά Πουτσδεμόν – Αντιδράσεις στην Καταλονία

Την ίδια ώρα, απέρριψε το αίτημα του Πουτσδεμόν να καταθέσει μέσω βιντεοδιάσκεψης ευρισκόμενος στις Βρυξέλλες.

Όπως και να έχει, ο αποπεμφθείς πολιτικός δήλωσε πως είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τις δικαστικές αρχές του Βελγίου, προσθέτοντας πως πιστεύει ότι οι ισπανικές δικαστικές αρχές είναι πλέον πολιτικοποιημένες.

Δείτε επίσης: Ο Πουτσδεμόν απαιτεί την απελευθέρωση των προφυλακισθέντων της καταλανικής κυβέρνησης

 «Δεν θα αποφύγω τη Δικαιοσύνη. Θα παρουσιαστώ ενώπιον των δικαστικών αρχών, αλλά ενώπιον των πραγματικών δικαστικών αρχών», αναφέρει ο Πουτσδεμόν σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο RTBF και προβλήθηκε την Παρασκευή.

Δείτε επίσης: Απών ο Πουτσδεμόν από τη δίκη των καταλανών ηγετών – Ζητήθηκε η προφυλάκισή τους

«Είπα στον δικηγόρο μου να μεταφέρει στις δικαστικές αρχές του Βελγίου ότι είμαι διατεθειμένος να συνεργαστώ», είπε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε πως είναι «αρκετά σαφές ότι οι δικαστικές αρχές της Ισπανίας έχουν γίνει πολιτικοποιημένες».

Την ίδια ώρα, δημοσιογράφος του RTBF γνωστοποίησε την Παρασκευή πως ο πρώην ηγέτης της Καταλονίας θέλει να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου και προτίθεται να πραγματοποιήσει εκστρατεία από το εξωτερικό.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

πηγή