Εισαγγελική έρευνα για τη διαρροή εγγράφων σχετικά με την πώληση βλημάτων στη Σ. Αραβία

  • Η έρευνα θα διενεργηθεί από το στρατοδικείο σε πρώτο στάδιο για τις τυχόν ευθύνες στρατιωτικών
  • Εάν διαπιστωθούν ευθύνες και πέραν των στρατιωτικών προσώπων, η έρευνα θα επεκταθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τους λοιπούς

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, παρενέβη για δεύτερη φορά στην υπόθεση της πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία (300.000 βλήματα τύπου 105 mm).

Δείτε επίσης: ΔΗΣΥ και Ποτάμι δημοσιοποίησαν απόρρητα έγγραφα για τη συμφωνία με τη Σ. Αραβία

Ειδικότερα, η κυρία Δημητρίου παρήγγειλε στο Αναθεωρητικό Δικαστήριο Αθηνών (Στρατοδικείο Αθηνών) τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τη διαρροή των σχετικών εγγράφων που αφορούν την πώληση του επίμαχου στρατιωτικού υλικού, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν ήταν πράγματι διαβαθμισμένα (απόρρητα, κ.λπ.) και εάν υπήρξε παράνομη διαρροή.

Δείτε επίσης: Ερωτήματα Μαξίμου για τη σχέση Σφακιανάκη με το ζεύγος Μητσοτάκη

Δείτε επίσης: Βούτσης: Έκθετοι σε ΔΗΣΥ και Ποτάμι που δημοσίευσαν απόρρητα έγγραφα (video)

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, η έρευνα θα διενεργηθεί από το στρατοδικείο, σε πρώτο στάδιο για τις τυχόν ευθύνες υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις – και εάν διαπιστωθούν ευθύνες και πέραν των στρατιωτικών προσώπων, η έρευνα θα επεκταθεί και θα συνεχιστεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τους λοιπούς.

Δείτε επίσης: «Μετωπική» κορυφής με αποκαλύψεις και νέα στοιχεία για τη συμφωνία με τη Σ. Αραβία

Υπενθυμίζεται ότι την 17η Νοεμβρίου 2017, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε παραγγείλει στην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η επίμαχη πώληση. Η έρευνα αυτή έχει ήδη δρομολογηθεί.

Δείτε επίσης: Εισαγγελική παρέμβαση για τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

πηγή