Βανδάλισαν εκκλησία στη Χίο στο όνομα της ανάστασης – Ανατίναξαν λούκια έως… ρολόι της ΔΕΗ (εικόνες)

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει ο  Ιερός Ναός του Γενεσίου της Θεοτόκου της Συκιάδας στη Χίο μία ημέρα μετά τον εορτασμό της Ανάστασης. Ομάδα νεαρών, εφάρμοσε πρακτικές που παραπέμπουν περισσότερο σε χούλιγκαν, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στον ναό, κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής ρίψης βεγγαλικών, το βράδυ του Μ. Σαββάτου.

Μία ημέρα μετά ιερείς και επίτροποι μετρούν ακόμα τις ζημιές. Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική με σπασμένα τζάμια εσωτερικά και εξωτερικά της εκκλησίας, σπασμένα λούκια αλλά και κομμάτια σοβά συνθέτουν τη θλιβερή εικόνα που άφησε πίσω της μία ομάδα ατόμων.

Η μανία των δραστών όμως δεν σταμάτησε μόνο εκεί. Αφού προηγουμένως είχαν ξηλώσει τα τζάμια του Νάρθηκα με την τοποθέτηση κροτίδων – είναι χαρακτηριστικό ότι από τη δύναμη ξεκόλλησαν μέχρι και τα κομμάτια τσιμέντου που στηρίζονταν στα παράθυρα- στη συνέχεια έβαλαν στο στόχαστρο το ρολόι της ΔΕΗ το οποίο επίσης ανατίναξαν για δεύτερη συνεχή χρονιά, παρότι η Ενοριακή Επιτροπή είχε φροντίσει να το θωρακίσει με σιδερένιο κουβούκλιο.

Παρότι μάλιστα η ταυτότητα των δραστών – μερικοί από αυτούς είναι ανήλικοι- έγινε γνωστή μέσα στο χωριό και στα μέλη της ενοριακής επιτροπής ο ιερέας δεν θέλησε να προχωρήσει σε κάποια επιπλέον ενέργεια. Ερωτώμενος για το περιστατικό αρκέστηκε να αναφέρει τη φράση: «Συγχωρήσωμεν πάντα τη Αναστάσει».

Πηγή: Politischios.gr

πηγή