Αύξηση κατά 40% του συνολικού προϋπολογισμού των οικογενειακών επιδομάτων

  • «Κλείδωσε» το πακέτο των κοινωνικών επιδομάτων
  • Συμφωνήθηκε να διατεθούν το 2018, 315 εκ. ευρώ για κοινωνικούς σκοπούς
  • Σύμφωνα με τη Φωτίου, δεν υπάρχει κανένα θέμα με τα επιδόματα αναπηρίας

Αύξηση κατά 40% του συνολικού προϋπολογισμού των οικογενειακών επιδομάτων ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τους Θεσμούς.

Η Φωτίου γνωστοποίησε ότι «κλείδωσε» το πακέτο των κοινωνικών επιδομάτων, ανακοινώνοντας ότι συμφωνήθηκε να διατεθούν το 2018, 315 εκ. ευρώ για κοινωνικούς σκοπούς.

Όπως σημείωσε, από το ποσό αυτό, τα 260 εκ. ευρώ προορίζονται για τα οικογενειακά επιδόματα, τα οποία αυξάνονται κατά 40%. Επίσης, 40 εκ. ευρώ θα διατεθούν για σχολικά γεύματα και 15 εκ. ευρώ θα δοθούν για νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν, τα οικογενειακά επιδόματα διαμορφώνονται, ως εξής:
-Πρώτο παιδί από 40 ευρώ στα 70 ευρώ
-Δεύτερο παιδί από 80 ευρώ στα 140 ευρώ
-Τρίτο παιδί από 240 στα 280 ευρώ και για κάθε παιδί, μετά το τρίτο, θα προστίθενται 140 ευρώ.

Ο προϋπολογισμός των οικογενειακών επιδομάτων από 650 εκ. ευρώ εφέτος αυξάνεται στα 910 εκ. ευρώ (αύξηση 40%). Τα εισοδηματικά κριτήρια και η κλιμάκωση των επιδομάτων ακολουθούν αυτά που ισχύουν για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δεν υπάρχει κανένα θέμα με τα επιδόματα αναπηρίας. Μάλιστα, τόνισε ότι, εντός των επόμενων ημερών, θα δημοσιευτεί ο νέος πίνακας προσδιορισμού ποσοστών αναπηρίας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

πηγή