Ανοίγει γραφείο στην Αθήνα για τις αποζημιώσεις από την πετρελαιοκηλίδα

Ίδρυση γραφείου διαχείρισης αξιώσεων στον Πειραιά επιβεβαίωσε το Διεθνές Ταμείο Αποζημίωσης Ζημιών Ρύπανσης από Πετρέλαιο (IOPC Funds), κατά την πρόσφατη συνάντηση του διευθυντή του οργανισμού Χοσέ Μάουρα με την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας.

Σε σημερινή ανάρτηση του Διεθνούς Ταμείου στην ιστοσελίδα του (iopcfunds.org), ανακοινώνεται η πρόσφατη συνάντηση ηγετικών στελεχών του με τον υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Παν. Κουρουμπλή, τον υφυπουργό Ν. Σαντορινιό και τον γενικό γραμματέα Δ.Χ. Καλαματιανό και εκπροσώπους του Λιμενικού Σώματος για το συμβάν με το «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Σύμφωνα με την ανάρτηση, ο κ. Μάουρα εξέφρασε το ενδιαφέρον του «IOPC Funds» για τη ζημία που προκλήθηκε και επιβεβαίωσε την υποστήριξή του στην Ελλάδα. Επίσης επιβεβαίωσε τον σχεδιασμό του Διεθνούς Ταμείου για ίδρυση γραφείου διαχείρισης αξιώσεων στον Πειραιά.

Ο Διευθυντής του IOPC Funds αξιοποίησε την ευκαιρία για να επισκεφθεί μια σειρά από περιοχές που επηρεάστηκαν από τις ζημιές από ρύπανση, σημειώνοντας ότι οι δράσεις απορρύπανσης συνεχιζόταν στα σημεία που είχαν επηρεαστεί περισσότερο και ότι ένας αριθμός τοπικών επιχειρήσεων είχαν πληγεί από την πετρελαιοκηλίδα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

πηγή