Ανησυχία για τον μικρό καρχαρία που εμφανίσθηκε σε παραλία των Χανίων (εικόνα)

Όταν πριν από δύο μήνες εμφανίστηκε στα ρηχά της θάλασσας στην Αγία Μαρίνα στα Χανιά ένα μικρό δελφίνι, το θηλαστικό που ήταν άρρωστο κέρδισε τη συμπάθεια όλων, με ειδικούς να το βοηθούν να επιστρέψει στα βαθιά.

Όμως δεν υπήρξε η ίδια αντιμετώπιση όταν το μεσημέρι της Κυριακής, έκπληκτοι λουόμενοι είδαν ένα μικρό καρχαριοειδές να βγαίνει στα ρηχά στην παραλία «Άπτερα».

Μετά την πρώτη έκπληξη και αφού το περιεργάστηκαν, κάποιος πιο τολμηρός έπιασε τον μικρό καρχαρία από την ουρά και τον οδήγησε σε πιο βαθιά νερά.

Εντύπωση βέβαια προκαλεί το ότι δεν ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Χανίων από τους παρευρισκόμενους προκειμένου να καταγραφεί το περιστατικό και να ειδοποιηθούν και αρμόδιοι φορείς που ασχολούνται με τα συγκεκριμένα θαλάσσια θηλαστικά.

Πάντως από τις φωτογραφίες φαίνεται η εικόνα του μικρού καρχαρία και θα πρέπει να την εξετάσουν ειδικοί προκειμένου να διαπιστωθεί σε ποιο – από τα πάνω από 30 διαφορετικά είδη καρχαριοειδών που έχουν εντοπιστεί σε ελληνικές θάλασσες – ανήκει.

Από την άλλη δεν αποκλείεται να πρόκειται για είδος το οποίο δεν ανήκει σε αυτά που έχουν εντοπιστεί στην χώρα, αλλά να εισήλθε στην Μεσόγειο ακολουθώντας τα πλοία.

Πηγή: flashnews.gr

πηγή