Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δολοφονία του γιατρού στη Σητεία: Πιάστε τον φονιά (video)

  • Η ενημέρωση του 37χρονου δολοφόνου για τις κινήσεις του καρδιολόγου έγινε από την ίδια τη σύζυγο του γιατρού
  • Η συγκλονιστική μαρτυρία του κυνηγού που βρέθηκε μπροστά στο άγριο φονικό

Συγκλονίζει το πανελλήνιο η δολοφονία του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, στα Πιλαλήματα Σητείας, της οποίας θύτες ήταν η 38χρονη σύζυγός του και ο 37χρονος εραστής της.

Το άγριο φονικό έγινε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου. Ο γιατρός πήγαινε στο ιατρείο του στο χωριό Μακρύς Γιαλός. Κρυμμένος πίσω από ένα θάμνο, ο 37χρονος Βούλγαρος πυροβόλησε τον 62χρονο καρδιολόγο πισώπλατα.

Ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης βγήκε από το αυτοκίνητό του, τραυματισμένος, για να ζητήσει βοήθεια, αλλά ο δολοφόνος του τον πυροβόλησε άλλες δυο φορές, αφήνοντάς τον νεκρό στην άσφαλτο.

Το ζευγάρι των δολοφόνων εμφανίστηκε στον εισαγγελέα χωρίς δικηγόρο και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί. Οι αστυνομικές αρχές δεν αποκλείουν, οι δύο Βούλγαροι να ήθελαν να εκμεταλλευτούν την αμύθητη περιουσία του γιατρού.

Η μαρτυρία του κυνηγού

Ο κυνηγός που είδε μπροστά στα μάτια του το άγριο φονικό του γιατρού Καλατζάκη περιγράφει καρέ καρέ τις ανατριχιαστικές σκηνές.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, περιέγραψε καρέ- καρέ τις ανατριχιαστικές σκηνές που είδε να εκτυλίσσονται μπροστά του.

«Κάθε Σάββατο ο γιατρός είχε ιατρείο στο Μακρύ Γιαλό. Ο δολοφόνος του είχε στήσει καρτέρι σαν να περίμενε λαγό να περάσει. Δεν μας είχε δει που κυνηγούσαμε εκεί. Όπως ερχόταν το αυτοκίνητο του γιατρού ο δολοφόνος πετάχτηκε από μια αγριελιά που κρυβόταν και άκουσα τον πρώτο πυροβολισμό. Ο γιατρός σταμάτησε το αυτοκίνητο, βγήκε έξω και άρχισε να τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση προς τη Σητεία φωνάζοντας βοήθεια. Ακολούθησε ο δεύτερος και ο τρίτος πυροβολισμός.

Μόλις είδα τι έγινε άρχισα να φωνάζω “πιάστε τον φονιά, πήγε προς του ελαιώνες”. Την ίδια ώρα ο άλλος κυνηγός έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία. Στο μεταξύ ο φονιάς βγήκε από τους ελαιώνες και μπήκε σε ένα λευκό αυτοκίνητο και έφυγε. Μόλις έφτασε η αστυνομία δώσαμε τις πληροφορίες και τον έπιασαν έξω από την Ιεράπετρα».

To τεστ DNA

Τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στο παντρεμένο ζευγάρι οι καυγάδες κυριαρχούσαν, με τον Χριστόδουλο Καλαντζάκη να φαίνεται πως είχε σοβαρές υποψίες για εξωσυζηγική σχέση της 38χρονης.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν συγγενικά πρόσωπα του καρδιολόγου, ο γιατρός αμφισβητούσε την πατρότητα του τρίχρονου παιδιού, ζητώντας ανά περιόδους από την 38χρονη να προχωρήσουν σε τεστ dna προκειμένου να αποδειχθεί ποιος είναι ο βιολογικός πατέρας.

Η αμύθητη περιουσία και ο σχεδιασμός της δολοφονίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο άτυχος γιατρός είχε μία αμύθητη περιουσία τόσο κινητή όσο και ακίνητη αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Μάλιστα, εικάζεται πως αυτός ήταν και ο λόγος που η 38χρονη συμμετείχε στον σχεδιασμό της δολοφονίας του προκειμένου να πάρει στο… χέρι την περιουσία.

Η ίδια φαίνεται ότι διατηρούσε τα τελευταία τέσσερα περίπου χρόνια ερωτικές σχέσεις με τον 37χρονο Βούλγαρο, ωστόσο τον τελευταίο μήνα αποφάσισαν να προχωρήσουν στο σχέδιο της εξόντωσης του Καλαντζάκη.

πηγή