Αναβλήθηκε η κινητοποίηση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για το Ελληνικό

Αναβλήθηκε η, προγραμματισμένη για σήμερα 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 4:30μ.μ., κινητοποίηση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) για τη συζήτηση του θέματος «Έγκριση ή μη του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του έργου ‘Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά» στο ΚΑΣ.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ο λόγος έγκειται στην αιφνίδια αναβολή «της έκτακτης συνεδρίας του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου».

«Γίνεται φανερό το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι εμπνευστές του σχεδίου να προχωρήσουν οι διαδικασίες έγκρισης των σχεδίων για το «Ελληνικό», χωρίς να ακολουθηθούν οι προβλέψεις του Αρχαιολογικού Νόμου. Είναι επίσης προφανές ότι οι όποιες «καθυστερήσεις» βαρύνουν αυτούς οι οποίοι προσπαθούν να παρακάμψουν κάθε νόμιμη διαδικασία. Η μόνη εφικτή λύση για να προχωρήσουν οι διαδικασίες έγκρισης είναι να συμπεριληφθεί άμεσα σε ημερήσια διάταξη του ΚΑΣ η κήρυξη του αρχαιολογικού χώρου στις περιοχές Αγίου Κοσμά, Ελληνικού, Αλίμου, όπως επιβάλλει ο νόμος, πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης για την έγκριση του ΣΟΑ», σημειώνει η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου, που καταλήγει: «Ο ΣΕΑ, έχοντας έγκαιρα και με σαφήνεια εκθέσει τις τεκμηριωμένες απόψεις του, που εδράζονται στην εφαρμογή των κείμενων διατάξεων και την ανάγκη ισότιμης αντιμετώπισης πολιτών και δυνάμει επενδυτών, παραμένει σε εγρήγορση και παρακολουθεί το ζήτημα εκ του σύνεγγυς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

πηγή