Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή αυτού που «έφτιαχνε παπούτσια για τις σαύρες» (video)

«Manolo Blahnik: The Boy Who Made Shoes for Lizards» («Μανόλο Μπλάνικ: Το αγόρι που έφτιαχνε παπούτσια για σαύρες»). Ήταν το πρώτο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του μαέστρου των μαγικών παπουτσιών, προβλήθηκε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης, στην προβολή συνέρρευσαν εμβληματικές φιγούρες του κόσμου της μόδας (Καρολίνα Ερέρα, Άιρις Άπφελ, μεταξύ πολλών). Μάλιστα, κάποια από αυτές τις εμβληματικές φιγούρες είπε ότι «ήταν, μακράν, το καλύτερο event της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης».

Στο ντοκιμαντέρ, πλειάδα συνεντεύξεων με μορφές όπως η Άννα Γουίντουρ, η οποία αφήνει κατά μέρος τις επιφυλάξεις της, και τα γυαλιά ηλίου της, και δηλώνει: «Δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που φόρεσα τα παπούτσια κάποιου άλλου. Εννοώ, ούτε καν τα κοιτάζω. Μπορεί να μην το παραδέχεται, αλλά έχει γίνει θρύλος».

Μετά από 40 χρόνια δημιουργίας των πιο θαυμαστών παπουτσιών που φορέθηκαν ποτέ από γυναίκες – σαν την πριγκίπισσα Νταϊάνα, την Κέιτ Μος, την Κέιτ Μίντλετον και άλλες και άλλες – και τα οποία θαυμαστά παπούτσια έρχονται και επανέρχονται ως πρωταγωνιστές στο «Sex and the City», ο 74χρονος σήμερα Μπλάνικ είναι, στο ντοκιμαντέρ, το αντικείμενο συζήτησης των αρίστων της μόδας, συμπεριλαμβανομένων των Ναόμι Κάμπελ, Αντρέ Λίον Τάλεϊ, Ριάνα και Τζον Γκαλιάνο. Συζήτησης, με μεγάλη τρυφερότητα είναι αλήθεια.

Όμως, παρά το ότι ήταν στο επίκεντρο της προσοχής όλων, ο Μανόλο δήλωσε, στο «Page Six», μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ: «Χαίρομαι που σας άρεσε η ταινία, αλλά πραγματικά δεν μου αρέσει να βλέπω τον εαυτό μου στην οθόνη».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

πηγή